Dimovski: Të drejtat e punëtorëve të përkeqësuara gjatë krizës së koronavirusit

Kriza kovid ka përkeqësuar të drejtat e punëtorëve, vlerëson i pari i sindikatës, Darko Dimovski, në paraqitjen e tij të sotme në emisionin “Magazina Ekonomike”, në Alsat. Siç shpjegon ai, punëdhënësit po “sakrifikojnë” punonjësit, ose disa prej tyre, me shpresën se në këtë mënyrë ata do të ulin kostot, dhe do të arrijnë ta kapërcejnë krizën.

- Advertisements -

Ne si Lidhje e Sindikatave të Maqedonisë nuk pajtohemi me atë, sepse marrëveshja kolektive dhe Ligji për Marrëdhëniet e Punës, në kushte të tilla të krizës, ka parashikuar si duhet tëjetë ajo, pa i lënë punëtorët pa ekzistencë, dhe u bëj thirrje të gjithë punëdhënësve, nëse të paraqiten në LSM, që ne tu shpjegojmë “, tha Dimovski.

LEXO EDHE:

Back to top button