Dita ndërkombëtare e lumturisë

Dita ndërkombëtare e lumturisë

Bota vërtet ka nevojë për një ditë plot buzëqeshje dhe prandaj Kombet e Bashkuara e shpallën dhe Ditën ndërkombëtare të Lumturisë.

Në korrik të vitit 2012, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli një rezolutë, sipas së cilës Dita Ndërkombëtare e Lumturisë do të shënohet çdo vit më 20 mars.

Finlanda është ende vendi më i lumtur në Tokë – por Britania dhe SHBA-ja kanë rënë më poshtë në Raportiin e Lumturisë Botërore.

Kombi skandinav, ku jetojnë 5.5 milionë banorë, e ka mbajtur tani këtë çmim për shtatë vjet radhazi.

Kosova është renditur e 29-ta në listën e vendeve më të lumtura në botë.

Ndërkohë, Afganistani është sërish në fund të kësaj liste.

Si Britania e Madhe ashtu edhe SHBA-ja kanë rënë në tabelën e ligës botërore të vitit 2024 me më shumë se 140 vende, raporton Daily Mail.

Britania ra një vend më poshtë në vendin e 20-të, duke e vendosur atë poshtë vendeve si Lituania dhe Çekia, ndërsa SHBA-a tetë vende duke u radhitur në vendin e 23-të.

Ekspertët gjithashtu pohuan se të dhënat treguan një prirje shqetësuese të të rriturve të rinj në Evropë dhe Amerikën e Veriut që përjetojnë ekuivalentin e një ‘krize të moshës së mesme’.

Tani në vitin e tij të 12-të, raporti i sponsorizuar nga OKB-ja bazohet në vlerësimet e lumturisë nga dhjetëra mijëra njerëz, si dhe në të dhëna ekonomike dhe sociale, transmeton Klankosova.tv.

Ai jep një rezultat lumturie në një shkallë nga zero deri në 10, bazuar në një rezultat mesatar gjatë një periudhe trevjeçare.

Finlandës iu dha 7.74 nga 10, ndërsa Afganistani mori 1.72.

LEXO EDHE:

Back to top button