Dorëshkrimi origjinal Sherlok Holms mund të arrijë në 1.2 milionë dollarë në ankand

Dorëshkrimi origjinal Sherlok Holms mund të arrijë në 1.2 milionë dollarë në ankand

Dorëshkrimi origjinal Sherlok Holms mund të arrijë në 1.2 milionë dollarë në ankand. Letrat e shkrimtarit Konan Dojle me dorëshkrimin e tij të vetëm të shkruar me dorë të “Shenja e katër”, një nga tregimet e tij më të famshme Sherlok Holms, do të shiten nga shtëpia e ankandit Sothbaj, Nju Jork, krahas thesareve të tjera letrare. Ankandi do të mbahet si një shitje e drejtpërdrejtë në Nju Jork më 26 qershor.

Vetëm dorëshkrimi pritet të arrijë deri në 1.2 milionë dollarë, duke pasur parasysh rëndësinë dhe statusin e tij unik si sendi më i vlefshëm i shkrimtarit, Dojle. “Shenja e Katërt” ishte romani i dytë Sherlok Holms i Konan Dojle, i botuar në vitin 1890, pas romanit të parë të famshëm “Studimi në Skarlet”.

LEXO EDHE:

Back to top button