Dreka më e mirë për të gjithë familjen: Qofte në salcë të bardhë

Qoftet në salcë të bardhë janë një propozim i shijshëm dreke që do të shijohet nga të gjithë familjarët.

Përbërësit e nevojshëm:

për qoftet:

  • 500 g mish të grirë të përzier
  • 1 qepë
  • 2 thelpinj hudhre
  • 1 vezë
  • 2 lugë gjelle thërrime buke
  • kripë
  • piper
  • pak majdanoz
  • vaj luledielli

për salcën e bardhë:

  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 2 luge miell
  • 500 ml qumësht
  • 1 thelpi hudhër
  • kripë
  • piper
  • pak arrëmyshk
Përgatitja:

Fillimisht përgatisni qoftet

Në një tas të madh përzieni mishin e grirë, qepën, hudhrën, vezën, thërrimet e bukës, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejini mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. Nga përzierja formojmë toptha të vegjël (qofte) dhe i vendosim në një pjatë. Ngrohni pak vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare. Skuqini qoftet nga të gjitha anët derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të gatuhen plotësisht. I heqim nga tava dhe i vendosim në një pjatë.

Më pas salca e bardhë

Në të njëjtën tigan shkrini gjalpin në zjarr mesatar. Shtoni miellin dhe përziejini derisa të përftoni një masë homogjene (spërkateni). Shtoni ngadalë qumështin duke e përzier vazhdimisht derisa salca të trashet. Shtoni hudhër, kripë, piper dhe arrëmyshk sipas shijes. Gatuani edhe për disa minuta derisa të gjitha shijet të jenë bashkuar. I kthejmë qoftet në tigan me salcën e bardhë dhe i ziejmë edhe për disa minuta derisa qoftet të nxehen dhe të thithin pak nga salca.

LEXO EDHE:

Back to top button