Dy vëllezër amerikanë akuzohen për vjedhjen e kriptove me vlerë 25 milionë dollarë

Dy vëllezër amerikanë akuzohen për vjedhjen e kriptove me vlerë 25 milionë dollarë

Dy vëllezër, 24 dhe 28 vjeç, u arrestuan në Boston dhe Nju Jork të martën e kaluar me akuzën e mashtrimit dhe përvetësimit të rreth 25 milionë dollarëve.

Sipas prokurorëve amerikanë, vëllezërit Anton Peraire-Bueno dhe James Peraire-Bueno përdorën aftësitë që fituan gjatë studimeve në universitetin prestigjioz amerikan për të shfrytëzuar “vetë integritetin e blockchain Ethereum.

Sipas aktakuzës, dy vëllezërit Peraire-Bueno planifikuan dhe ekzekutuan me kujdes sulmin, duke filluar diku në dhjetor 2022, duke krijuar një plan me katër hapa.

Dy vëllezërit krijuan një seri identitesh të rreme të Ethereum në një mënyrë që fshehin identitetin e tyre, përmes përdorimit të kompanive guaskë, adresave të ndërmjetme të kriptomonedhave, shkëmbimeve të huaja dhe një shtrese privatësie.

Prokurorët amerikanë thonë se vëllezërit Peraire-Bueno kanë shfrytëzuar një dobësi në kodin e Etherum-it, i cili që atëherë është rregulluar.

Pas vjedhjes së kriptomonedhave me vlerë rreth 25 milionë dollarë, vëllezërit Peraire-Bueno dyshohet se kanë pastruar fondet përmes kompanive të ndryshme të para.

Nëse dënohen, vëllezërit Peraire-Bueno përballen me deri në 20 vjet burg secili për secilën nga tre akuzat totale me të cilat përballen.

LEXO EDHE:

Back to top button