E keni ndjerë këtë erë në veturën tuaj? Shkoni menjëherë te mekaniku

E keni ndjerë këtë erë në veturën tuaj? Shkoni menjëherë te mekaniku

Një erë e pakëndshme në veturë mund të jetë rezultat i problemeve të mëdha.

Nëse ndjeni erën e “vezëve të kalbura”, ja cilat janë arsyet më të mundshme.

Konvertuesi katalitik i prishur

Arsyeja e parë pse ndjeni erën e pakëndshme të vezëve të kalbura është katalizatori. Është një pajisje që shërben për shndërrimin e gazeve të dëmshme në të padëmshme dhe pa erë. Kur konverteri katalitik prishet, ai nuk i kryen më ato detyra, që do të thotë se keni më shumë gjasa të ndjeni erë të pakëndshme squfuri.

Filtri i konsumuar i karburantit ose sensori i dëmtuar i presionit

Nëse sensori juaj i presionit të karburantit po funksionon, mund të shihni se konverteri juaj katalitik është plot me vaj. Në këtë situatë, akumulimi i vajit pengon konvertuesin katalitik të kryejë punën e tij siç duhet, i cili në thelb kthehet në shesh dhe shkakton erëra të pakëndshme që të dalin nga tubacioni i shkarkimit.

Mbushja e vajit mund të shkaktojë gjithashtu mbinxehje të konvertuesit katalitik, i cili nga ana tjetër mund të jetë shkaku i aromave të pakëndshme. Të njëjtat probleme ndodhin nëse filtri juaj i karburantit është i konsumuar, pasi shkakton një grumbullim të depozitave të squfurit që digjen në konvertuesin katalitik.

Vaj i vjetër në kutinë e shpejtësisë

Kjo mund të ndodhë nëse drejtoni një veturë me ndërrues manual të shpejtësisë dhe nuk e ndërroni vajin rregullisht, pra të paktën çdo 50 mijë kilometra. Përndryshe, lëngu mund të rrjedhë në zona të tjera të makinës suaj, gjë që mund të krijojë një erë të pakëndshme. Nëse vëreni një rrjedhje, çoni makinën tuaj në një qendër shërbimi sa më shpejt të jetë e mundur.

Si të hiqni erën e vezëve të kalbura nga automjeti

Së pari ju duhet të shihni se cili është shkaku dhe më pas të zëvendësoni pjesën problematike. Megjithatë, nuk është vetëm kjo lloj erë e pakëndshme që mund të ndihet kur diçka nuk shkon.

Era e tymit ose djegies mund të jetë një shenjë e problemeve të reja, të tilla si motori i mbinxehur, rrjedhja e lëngut ose gomat e konsumuara të frenave.

Në çdo rast, rekomandohet që nëse vëreni një erë të dyshimtë, ta çoni automobilin tuaj te një mekanik për të përcaktuar shkakun dhe për të parandaluar një avari potencialisht të rrezikshme.

LEXO EDHE:

Back to top button