“E majta” e Apasievit me të gjitha mekanizmat kundër Ligjit të Shtetësisë

Partie E Majta thellon luftën kundër propozim-Ligjit për shtetësi. Deputetët e këtij subjekti njoftuan sot se do të propozojnë ndryshimin e Kodit Penal duke propozuar dispozitë e cila parashikon sanksionimin e keqpërdorimit të yllit Evropian. Paralajmëruan padi penale ndaj propozuesit zyrtar të ligjit, ministrit të Brendshëm Oliver Spasovski dhe kreut të Kuvendit, Talat Xhaferi.

- Advertisements -

Do të propozojmë një nen të ri 353-g “keqpërdorimi i yllit evropian në procedurë parlamentare”. Me këtë zgjidhje ligjore të propozuar me procedurë të shkurtuar parashikohen dënime me burg nga 1 deri në 5 vite për propozuesin e autorizuar të ligjit i cili do ta keqpërdor yllin evropian. Parashikohen dënime edhe për personat zyrtarë duke nisur nga kryetari i Kuvendit deri tek presidenti përfshi edhe kryetarin e trupit punues në Kuvend – deklaroi Dimitar Apasiev, Deputet i partisë E Majta.

Opozita shqiptare e vlerëson nacionaliste dhe irredentiste fushatën e të Majtës. Sipas Skender Rexhepit, Ligji për shtetësi do të miratohet javën e ardhshme me çka do t’i jepet fund problemeve jetësore të personave apatrit.

Një subjekt politik i vogël si E Majta e cila ushqen vetën dhe elektoratin e saj të vogël me nacionalizëm nuk do t’i shkon gjatë për dore. Ata e kanë për obligim moral, njerëzor por edhe demokratik të tregojnë vërejtjen e tyre në Ligjin për shtetësi. Për faktin që nuk e kanë lexuar fare dhe vetëm merren me retorikë, kjo nuk do t’i kalon. Ligji për shtetësi do të miratohet. Nesër është në rënd dite – tha Skender Rexhepi, Deputet i ASH-AAA-së”.

Të enjten Kuvendi pritet të miratojë nevojën e propozim-Ligjit për shtetësi. Jo zyrtarisht javën e ardhshme do të thirret mbledhja e Komisionit për Çështje Evropiane, ndërsa në seancën e fundit për muajin korrik pritet edhe miratimi i ligjit.

Adrian Kerimi

LEXO EDHE:

Back to top button