E mbështjellë në mister: ‘vrima’ e mrekullueshme, e çuditshme e rregullt që duket si një sy

E mbështjellë në mister: 'vrima' e mrekullueshme, e çuditshme e rregullt që duket si një sy

“Syri i Saharasë” ose “Syri i Afrikës” – kur diçka ka një emër kaq të paharrueshëm dhe intrigues, nuk mund të duket keq, apo jo? Dhe me të vërtetë nuk mundet.

Duket absolutisht e mahnitshme, por kjo definitivisht nuk është ajo që do ta quani një ‘destinacion tipik turistik’. Jo vetëm që nuk mund ta kapni madhësinë e tij të plotë duke e vizituar dhe duket sikur duhet të bëni gjithçka për të arritur tek ai, por bukuria e saj – rrathët dhe ngjyrat koncentrike – shihen më së miri nga pamja e një zogu. Kjo është arsyeja pse u quajt “syri” – sepse u kujtonte astronautëve që e shihnin atë nga hapësira e syrit. Madje i ngjan Njollës së Kuqe të famshme të Jupiterit, stuhisë më të madhe në sistemin tonë diellor.

 

LEXO EDHE:

Back to top button