E thjeshtë, e shijshme dhe e shpejtë: qofte fasule
E thjeshtë, e shijshme dhe e shpejtë: qofte fasule

Në vend të mishit të grirë, bëni qofte nga fasulet për ndryshim.
Përbërësit e nevojshëm:
- 400 g fasule të konservuara
- 8 kërpudha
- 2 koka qepë të purpurt
- 2 thelpinj hudhre
- 1 lugë çaji kripë
- 1 lugë çaji piper
- 1 lugë çaji rigon
- 1 lugë çaji piper i butë
- 1 lugë çaji qimnon
- 1 vezë
- 8-9 lugë bukë thërrime
- 1 lugë çaji mustardë
- 200 g misër të konservuar
- ½ tufe majdanoz
- vaj ulliri
Përgatitja:
Përzieni mirë një qepë dhe kërpudha dhe më pas skuqini në një tigan ku keni ngrohur pak vaj. Shtoni në blender fasulet e kulluara, misrin, kokën tjetër të qepës dhe thelpinjtë e hudhrës dhe përziejini pak. Më pas shtoni erëzat, vezët, thërrimet e bukës, mustardën dhe majdanozin e grirë dhe përziejini mirë me duar. Shtoni kërpudhat dhe qepët e skuqura në përzierjen që rezulton dhe përzieni. Formoni qofte dhe i skuqni.