E thjeshtë, e shijshme dhe e shpejtë: qofte fasule

E thjeshtë, e shijshme dhe e shpejtë: qofte fasule

Në vend të mishit të grirë, bëni qofte nga fasulet për ndryshim.

Qoftet zakonisht bëhen nga mishi i grirë dhe në vendin tonë njerëzit pëlqejnë t’i kombinojnë me salcë domatesh dhe pure patatesh. Sot ju sjellim një recetë për qofte të shijshëm perimesh që do t’ju pëlqejnë që në kafshatën e parë dhe përgatitja e të cilave nuk është aspak e vështirë. Kombinimi i perimeve të ndryshme, bishtajore dhe erëza është thjesht perfekt dhe me qoftet e përgatitura në këtë mënyrë mjafton të serviret vetëm sallata.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 400 g fasule të konservuara
  • 8 kërpudha
  • 2 koka qepë të purpurt
  • 2 thelpinj hudhre
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1 lugë çaji piper
  • 1 lugë çaji rigon
  • 1 lugë çaji piper i butë
  • 1 lugë çaji qimnon
  • 1 vezë
  • 8-9 lugë bukë thërrime
  • 1 lugë çaji mustardë
  • 200 g misër të konservuar
  • ½ tufe majdanoz
  • vaj ulliri

Përgatitja:

Përzieni mirë një qepë dhe kërpudha dhe më pas skuqini në një tigan ku keni ngrohur pak vaj. Shtoni në blender fasulet e kulluara, misrin, kokën tjetër të qepës dhe thelpinjtë e hudhrës dhe përziejini pak. Më pas shtoni erëzat, vezët, thërrimet e bukës, mustardën dhe majdanozin e grirë dhe përziejini mirë me duar. Shtoni kërpudhat dhe qepët e skuqura në përzierjen që rezulton dhe përzieni. Formoni qofte dhe i skuqni.

LEXO EDHE:

Back to top button