Ekspertët zbulojnë: Katër ushqimet që duhet t’i hamë më shpesh në prill

Pranvera na sjell edhe një ndryshim në përzgjedhjen e ushqimeve të freskëta të disponueshme në tregje dhe dyqane. Epo, ekspertët sugjerojnë disa ushqime që duhet t’i përfshijmë më shpesh në meny tashmë këtë prill për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm, shkruan “Eating Well”

Avokado

Avokadot janë një burim i shkëlqyeshëm i yndyrave të shëndetshme për zemrën, por gjithashtu një mënyrë për të shtuar më shumë fibra dhe folate të shëndetshme për zemrën në dietën tuaj. Një e katërta e një avokado përmban 2.5 gram fibra ngopëse. Mund të jetë gjithashtu një përforcues i shkëlqyeshëm i lëndëve ushqyese në receta. Yndyra në avokado ndihmon në absorbimin e vitaminave të tretshme në yndyrë, të tilla si vitaminat A, D, E dhe K, që gjenden në ushqime të tjera.

Asparagus

Shpargu është një perime sezonale që rekomandohet shpesh nga shumë dietologë dhe nutricionistë. Ato përmbajnë fibra, proteina dhe vitaminë K, të cilat forcojnë kockat, dhe gjithashtu ofrojnë vitamina A dhe C, si dhe kalium dhe fosfor. Asparagu është një burim i mirë i fibrave prebiotike, të cilat janë të rëndësishme për ushqimin e baktereve të mira në zorrë.

Rrepka

Me ardhjen e pranverës nis edhe sezoni i rrepkës, një perime që pasuron sallata të ndryshme dhe vakte të tjera që ju pëlqen të hani. Edhe pse mund të gjenden gjatë gjithë vitit, ekspertët thonë se janë në maksimumin e tyre në pranverë. Ato mund të gjenden në shumë varietete, duke filluar nga ato të buta dhe pak të ëmbla në pikante. Ato mund të hahen të papërpunuara ose të pjekura dhe përmbajnë fibra, kalium dhe vitaminë C.

Patate e ëmbël

Edhe pse perimet me rrënjë mund të jenë më pak tërheqëse në ditët e nxehta, patatet e ëmbla duhet të kenë ende një vend në kuzhinën tuaj. Shumë njerëz mendojnë për patatet e ëmbla vetëm në muajt e vjeshtës dhe dimrit, por ato janë të disponueshme gjatë gjithë vitit. Pavarësisht sezonit, patatet e ëmbla janë të mbushura me lëndë ushqyese. Një porcion me patate të ëmbël siguron 3 gram fibra dhe është një burim i shkëlqyer i vitaminës A, një lëndë ushqyese e rëndësishme për sistemin riprodhues, shikimin dhe imunitetin. Plus, falë aromës së saj, patatet e ëmbla shoqërohen bukur me zarzavate me gjethe, kërpudha ose panxhar.

LEXO EDHE:

Back to top button