Ëmbëlsirë e ftohtë dhe freskuese: Puding me banane të bërë në shtëpi

Ëmbëlsirë e ftohtë dhe freskuese: Puding me banane të bërë në shtëpi

Pudingu me banane është një recetë ideale për ditët e verës kur nuk dëshironi të kaloni shumë kohë në kuzhinë duke bërë disa ëmbëlsira të shijshme, sepse përgatitja e saj zgjat vetëm 15 minuta.

Është shumë freskues dhe mund ta pasuroni me aksesorë të ndryshëm si biskota të shtypura dhe krem ​​pana.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 2 banane
  • 350 ml qumësht
  • 2 lugë gjelle lëng
  • 2 lugë mjaltë
  • disa pika ekstrakt vanilje
  • krem pana (opsionale)
  • biskota të grimcuara (opsionale)
  • feta banane (opsionale)

Përgatitja:

Përzieni dy lugë qumësht me dy lugë lëng në një tas. Grini bananet me pirun dhe vendosini në një tenxhere. Shtoni mjaltin dhe qumështin e mbetur. Gatuani në zjarr të ulët, duke e përzier vazhdimisht.

Para se të fillojë të ziejë, shtoni përzierjen e qumështit dhe lëngun. E leme te zieje derisa te trashet. Në fund shtoni disa pika ekstrakt vanilje.

Ky puding fillimisht duhet të ftohet pak në temperaturën e dhomës dhe më pas të futet në enët e servirjes. Mund të shtoni krem ​​pana të grirë ose të gatshëm, si dhe biskota të grimcuara dhe feta (rrota) bananeje.

LEXO EDHE:

Back to top button