Është e shijshme dhe e thjeshtë për t’u përgatitur me masat e duhura. Kjo është mënyra më e lehtë për ta përgatitur atë

Përbërësit:
– 500 gr. fasule të bardha të mëdha;
– 500 gr. qepë;
– 3-4 thelpinj hudhër;
– kripë, piper;
– vaj;
– Piper i kuq;
– Gjethe dafine.
Përgatitja:
Hidhni fasulet në një tenxhere, mbulojini me ujë dhe ziejini derisa uji të vlojë. Më pas kullojini fasulet, hidhni ujin e parë, shtoni ujë të ri dhe ziejini në zjarr mesatar derisa fasulet të jenë zier. Kullojeni sërish dhe lini mënjanë ujin tjetër në të cilin keni zier fasulet.
Prisni qepën, më pas skuqeni. Më pas shtoni hudhrën e grirë, përzieni, ziejini edhe për disa minuta dhe hiqeni tiganin nga soba. Shtoni kripë, piper dhe piper, pastaj përzieni gjithçka përsëri.
Enën në të cilin do të skuqni fasulet lyeni me vaj, vendosni gjysmën e fasuleve, sipër i shtoni qepët e skuqura dhe më pas gjysmën tjetër të fasuleve. Hidhni një gotë ujë në të cilën keni zier fasulet, vendosni një gjethe dafine dhe piqini në furrë derisa uji të avullojë.