FBI paralajmëron rritje të kërcënimeve pas kontrollit në banesën e Donald Trump

FBI paralajmëron rritje të kërcënimeve pas kontrollit në banesën e Donald Trump

Zyrtarët amerikanë kanë paralajmëruar për një rritje të kërcënimeve të dhunshme ndaj zbatimit të ligjit pas kontrollit të pronës së Donald Trump në Florida, Mar-a-Lago.

FBI dhe Departamenti i Sigurisë Kombëtare lëshuan një memorandum për zbatimin e ligjit në të gjithë vendin, raporton BBC. Ai tha se kishte pasur një rritje të kërcënimeve të dhunshme të postuara në mediat sociale kundër zyrtarëve federalë.

Kontrolli i FBI-së të hënën e kaluar ishte hera e parë që shtëpia e një ish-presidenti u kontrollua në një hetim penal. Njëmbëdhjetë grupe dosjesh të klasifikuara u gjetën nga prona në Palm Beach, sipas urdhrit që u bë publik më vonë.

“FBI dhe DHS do të donin të sigurojnë që zbatimi i ligjit, gjykata dhe personeli i qeverisë të jenë të vetëdijshëm për gamën e kërcënimeve dhe incidenteve kriminale dhe të dhunshme,” thuhej në memorandum, i cili u pa nga mediat amerikane.

Ai shtoi se disa nga kërcënimet ishin specifike në identifikimin e objektivave, taktikave ose armëve të propozuara dhe përmendi gjithashtu gjyqtarin që autorizoi kontrollin.

LEXO EDHE:

Back to top button