Federer, përfiton nga mënyra e ndarjeve të pikëve

Pandemia e koronavirusit ka sjell ndryshime në organzimin e turneve të tenisit, dhe të mënyrës së ndarjeve të pikëve nga “ATP”. Lajmet e fundit thonë se sistemi i ndarjeve të pikëve deri më 9 gusht. Dhe kjo mënyrë më shumë i përgjigjet Rozher Federerit, pasi që tenisti zviceran do të mban të gjithë pikët, edhe pse është jashtë terrenit plot një vit.

 

Kampioni nga Bazelli pritet të kthehet në muain mars ose prill dhe mund të thuhet se Federer ka shumë fat, pasi që në kushtet normale, do të ishte jashtë 10 tensitëve më të mirë në listën ATP.

Supozohet se ndarja e pikëve do të kthehet në kushtet normale në Masters turneun në Sinsinati. Shumë gjërat do të varen nga pandemia dhe mënyra se si organizatorët dhe bota do të përballen me të në periudhën verore.

LEXO EDHE:

Back to top button