FIA refuzon shtimin e garave sprint në Formula 1

Federata Ndërkombëtare e Automobilizmit (FIA) ka konfirmuar se edhe sezonin e ardhshëm do të zhvillohen vetëm 3 gara sprint.

Kjo do të thotë se propozimi për të dyfishuar numrin e tyre, pra për organizimin e gjashtë garave, u refuzua. Ekipet ishin kundër kësaj ideje për shkak të kostos së lartë të dëmeve në aksidente dhe buxhetit të kufizuar. Kjo rrisi u prezantua në Formula 1 në sezonin e kaluar. Eksperimenti ishte i suksesshëm, kështu që garat mbetën pjesë e kalendarit.

Këtë sezon, tashmë janë zhvilluar dy gara sprint, si pjesë e Çmimit të Madh të “Emilia Romagna” dhe Çmimit të madh të Austrisë. Gara e fundit do të zhvillohet në kuadër të Çmimit të Madh të Brazilit, nga data 11 deri më 13 nëntor.

LEXO EDHE:

Back to top button