FIFA pezullon Indinë nga garat e futbollit

FIFA pezullon Indinë nga garat e futbollit

Shtëpia botërore e futbollit FIFA vendosi pezullim e Indisë dhe në periudhën e ardhshme ky vend do të bllokohet nga aktivitetet e futbollit. India nuk arriti të zgjidhte një udhëheqje të re në federatë, kështu që FIFA vendosi të pezullojë vendin. Në të njëjtën kohë, India është privuar nga Kupa e Botës për futbollistët femra nën 17 vjeç. Në shpjegimin e FIFA-s thuhet se pezullimi është për shkak të ndikimit të “të tretëve” në punën e federatës së futbollit. FIFA ndalon rreptësisht ndërhyrjen e politikës në sport, në të njëjtën kohë është problem kur në vend nuk mund të bihet dakord se kush do ta drejtojë futbollin./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button