Fon Der Lajen propozon që Evropa ta heq të drejtën e vetos

Fon Der Lajen propozon që Evropa ta heq të drejtën e vetos

Bashkimi Evropian duhet të reagojë sa më shpejt ndaj zhvillimeve gjeopolitike dhe kërkesa për unanimitet në vendimet e politikës së jashtme duhet të hiqet, kështu tha presidentja e Komisionit Evropian Ursula Fon der Leyen, sipas Politico me bazë në Bruksel.

“Në çështjet e jashtme, ne me të vërtetë duhet të kalojmë në votim më shumicë” tha von der Leyen në një intervistë për Politico, përpara samitit të Këshillit Evropian të kësaj jave.

LEXO EDHE:

Back to top button