Francë, 650 000 protestues në ditën e 1 Majit kundër reformës së pensioneve

Francë, 650 000 protestues në ditën e 1 Majit kundër reformës së pensioneve

Sindikatat në Francë do të përdorin 1 Majin, Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve, për të mobilizuar më shumë protesta kundër reformës së pensioneve të presidentit Emmanuel Macron, e cila tashmë është miratuar.

Autoritetet presin sot një total prej rreth 650 000 pjesëmarrës, në një total prej më shumë se 300 mitingje në të gjithë vendin.

Qeveria e Macron e sheh reformën e pensioneve, e cila e shtyn moshën e pensionit në 64 nga 62 vjeç, si një punë të përfunduar.

Megjithatë, sindikatat dhe disa anëtarë të opozitës nuk kanë hequr dorë nga lufta dhe duan të pengojnë zbatimin e projektligjit më 1 shtator.

Grevat tashmë kanë vazhduar gjatë fundjavës së gjatë dhe madje kanë ndërprerë trafikun ajror në Francë.

Vetëm në Paris, sot priten rreth 100 000 demonstrues, ndërsa policia përgatitet për trazira.

Dronët pritet të përdoren për herë të parë në Paris dhe qytete të tjera të mëdha për të monitoruar protestat.

Protestat e fundit mbarëkombëtare kundër reformës së pensioneve u zhvilluan dy javë më parë, pasi Macron miratoi zyrtarisht projektligjin.

LEXO EDHE:

Back to top button