Futbolli vazhdon të evoluojë, me rregulla të reja për sezonin e ardhshëm

Futbolli vazhdon të evoluojë, me rregulla të reja për sezonin e ardhshëm

Futbolli vazhdon të evoluojë, me rregulla të reja për sezonin e ardhshëm. Takimi vjetor i IFAB, organi botëror që vendos ndryshime në rregullat e lojës së futbollit, ka sjellë disa risi për muajt në vijim.

Ndër vendimet e marra nga IFAB është edhe ai i marrëdhënies mes lojtarëve dhe arbitrit. Në veçanti, vetëm kapiteni do të jetë në gjendje të protestojë me drejtuesin e garës në situata të caktuara. Objektivi është, në fakt, eliminimi presioneve të ndryshme rreth gjyqtarit pas një episodi të diskutueshëm. Krahasuar me çfarë ndodh zakonisht, portierët do të mund ta mbajnë topin për dy sekonda më shumë pa masa dhe ndryshim të posedimit.

Në fakt, mbrojtësit ekstremë do të mund ta kenë topin në duar për tetë sekonda dhe jo më gjashtë. Nuk janë përcaktuar cilat, por IFAB ka vendosur ta shtrijë në gara të tjera procesin e FIFA-s në të cilin arbitri shpall publikisht vendimet përfundimtare dhe shpjegimin e rishikimit pas VAR-it në të gjithë stadiumin përmes altoparlantit.

LEXO EDHE:

Back to top button