G20 dënon agresionin rus kundër Ukrainës

G20 dënon agresionin rus kundër Ukrainës

Kombet e G20-ës në samitin e Balit kanë lëshuar deklaratën e tyre përfundimtare. Në krye të agjendës së tyre është dënimi i agresionit rus ndaj Ukrainës. Rusia është shtet anëtar i G20-ës.

Deklarata thotë se anëtarët deklaruan qëndrimet e tyre kombëtare, të cilat përfshijnë një rezolutë të OKB-së që “dënon në mënyrë më të fortë agresionin e Federatës Ruse kundër Ukrainës dhe kërkon tërheqjen e saj të plotë dhe të pakushtëzuar nga territori i Ukrainës”.

“Shumica e anëtarëve e dënuan fuqishëm luftën në Ukrainë dhe theksuan se ajo po shkakton vuajtje të jashtëzakonshme njerëzore dhe po përkeqëson brishtësinë ekzistuese në ekonominë globale duke kufizuar rritjen, duke rritur inflacionin, duke ndërprerë zinxhirët e furnizimit, duke rritur pasigurinë e energjisë dhe ushqimit dhe duke rritur rreziqet e stabilitetit financiar”.

“Ka pasur pikëpamje të tjera dhe vlerësime të ndryshme për situatën dhe sanksionet”, shkruan BBC.

LEXO EDHE:

Back to top button