Gjermania mbush objektet e depozitimit të gazit 99.19 për qind

Gjermania mbush objektet e depozitimit të gazit 99.19 për qind

Objektet gjermane të magazinimit të gazit tani janë plot 99.19 për qind, sipas të dhënave më të fundit paraprake nga operatorët evropianë të magazinimit të gazit të publikuara të mërkurën në mbrëmje.

Ambientet e magazinimit kompensojnë luhatjet e konsumit të gazit dhe janë një lloj buferi për tregun e gazit.

Zakonisht ato mbushen mirë kur sezoni i ngrohjes fillon në vjeshtë. Nivelet e zënies më pas bien deri në pranverë.

Në Gjermani ka rreth 25 operatorë magazinimi me rreth 40 depo nëntokësore të gazit.

Qeveria gjermane është përpjekur të sigurojë që hapësirat e depozitimit të gazit të jenë pothuajse plot kur të fillojë moti më i ftohtë.

Këtë vit, synimi është që vendi të përgatitet më mirë për humbjen e mundshme të plotë të furnizimeve ruse në dimër.

Presidenti i Rregullatorit të Energjisë të Gjermanisë, Agjencia Federale e Rrjetit, Klaus Müller tha se pavarësisht arritjeve historike në ruajtje, është e rëndësishme të jesh shumë i kujdesshëm me konsumin e gazit dhe të kursesh sa më shumë që të jetë e mundur.

LEXO EDHE:

Back to top button