Gjermania rrit eksportet e armëve me 30 për qind në gjysmën e parë të vitit

Gjermania rrit eksportet e armëve me 30 për qind në gjysmën e parë të vitit

Volumi i licencave të eksportit për pajisje ushtarake të lëshuara nga qeveria gjermane në gjysmën e parë të 2024, arriti në të paktën 7.48 miliardë euro, pjesa dërrmuese e të cilave ishin të destinuara për Ukrainën.

Kjo është përgjigje nga Ministria Federale e Gjermanisë për Çështjet Ekonomike dhe Veprimin Klimatik ndaj një kërkese të Sevim Dağdelen, anëtare e Bundestagut nga partia e ekstremit të majtë Bündnis Sahra Ëagenknecht (BSË ose Sahra Ëagenknecht Aleance, transmeton Telegrafi.

Bazuar në të dhënat zyrtare, qeveria gjermane ka autorizuar eksportin e mallrave ushtarake me vlerë të paktën 7.48 miliardë euro nga 1 janari deri më 18 qershor.

Armët përbënin 5.52 miliardë euro nga kjo shumë, e ndjekur nga 1.96 miliardë euro për pajisjet e tjera ushtarake.

LEXO EDHE:

Back to top button