Gjurmë 90 mijë vjeçare në plazhin maroken

Gjurmë 90 mijë vjeçare në plazhin maroken

Zbulohen gjurmë 90 mijë vjeçare të njeriut në plazhin maroken. Një ekip arkeologësh kanë zbuluar gjurmët më të vjetra të njeriut të regjistruara ndonjëherë në Afrikën e Veriut dhe në Mesdheun jugor. Gjurmët, që datojnë 90.000 vjet më parë, u gjetën në një plazh të Marokut, nga një ekip shumëkombësh, duke përdorur një metodë të fundit optike që përcakton ekspozimin e fundit të mineraleve specifike ndaj nxehtësisë ose dritës së diellit. Gjetjet hedhin dritë mbi një koleksion prej 85 gjurmësh nëpër dy shtigje, që i atribuohen të paktën pesë njerëzve të epokës së akullnajave, që përfshijnë grup mosha të ndryshme nga fëmijët tek të rriturit. Pavarësisht nga erozioni i vazhdueshëm, gjurmët ka të ngjarë të ruhen për shkak të kushteve të valëve të motit të mirë dhe shtrirjes së baticës.

/Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button