Gjykata Kushtetuese kërkon ndryshime kushtetuese!

Gjykata Kushtetuese kërkon ndryshime kushtetuese!

Gjykata Kushtetuese e Maqedonisë së Veriut kërkon ndryshime kushtetuese me të cilat do zgjeroheshin kompetencat e saj sa i për ketë mundësive që qytetarët të mund të ngrenë padi kushtetuese. Me këto ndryshime Gjykata do të mund të shqyrtojë raste, për të cilat qytetarët shkojnë në gjykatat e Evropës. Këto shpjegime, në një intervistë për emisionin “Programi 200”, i dha Osman Kadriu, Gjykatës në Gjykatën Kushtetuese.

Ai tha se kjo kërkesë i është bërë gjithë subjekteve politike dhe meqë ka të bëjë me të drejtat dhe liritë e njeriut, pritet që partitë në parlamentin e ri ti mbështesin këto ndryshime. Ai gjithashtu tha se kërkesa për ndryshmet kushtetuese nuk duhet lidhur me ndryshmet e tjera kushtetuese që kanë të bëjnë me rrugëtimin e vendit në BE. Z. Kadriu gjithashtu tha se ndaj Gjykatës Kushtetuese nuk ka ndikime politike dhe se ka merren vendime me mbi votime etnike. Intervistën me të mund ta ndiqni sot në ora 18.00 në Alsat.

LEXO EDHE:

Back to top button