Gratë mund të nuhasin meshkujt që janë beqarë

Sipas shkencëtarëve, femrat mund të nuhasin nëse një mashkull është beqar, sepse ato lëshojnë një erë të ndryshme – dhe më të fuqishme – sesa meshkujt në marrëdhënie.

Po, edhe një herë ata boffins trima janë atje jashtë duke bërë oborret e vështira për ne, duke zgjidhur pyetjet e mëdha që të gjithë kemi nevojë për përgjigje.

OK, kështu që ata kanë bërë mjaft mirë me gjërat e shkrirjes bërthamore kohët e fundit, dhe kjo gjë e udhëtimit ndërplanetar është gjithashtu mjaft mbresëlënëse, por kush ka erë më shumë – meshkujt beqarë apo meshkujt në marrëdhënie?

Kjo është me të vërtetë pyetja në buzët tona.

Epo, mos u habit më, sepse djemtë kanë shkuar dhe kanë kryer vetëm një eksperiment, duke publikuar gjetjet e tyre në një revistë të quajtur Kufijtë në Psikologji.

Më parë është pohuar se testosteroni – që besohet të jetë një faktor i fortë në sasinë e erës së trupit – është më i lartë tek meshkujt beqarë për shkak të konkurrencës për partnerë me të cilët përballen, ndërsa ata në marrëdhënie priren të kenë testosteron më të ulët për të ruajtur lidhjen me partneri i tyre.

E gjithë kjo duket mjaft logjike, apo jo?

Tani, shkencëtarët e kanë testuar këtë duke u dhënë 91 djemve – 46 beqarë dhe 45 meshkuj partnerë – një bluzë të zakonshme të bardhë, përpara se t’i dërgojnë për ditën e tyre.

Ata u thanë atyre të bënin edhe pak stërvitje, jo vetëm sepse është gjithmonë një gjë e mirë, por edhe për t’i bërë ata të punojnë pak me avull.

Ata donin të siguronin që “një sasi e konsiderueshme djerse të përthithej në sqetullën e bluzës”.

Bota magjepsëse e kërkimit shkencor, njerëz.

Pas kësaj, këmisha iu dhanë 82 grave heteroseksuale për të nuhatur, ku secila ndjente aromën e gjashtë blloqeve.

Grave iu prezantua gjithashtu një fotografi e burrit pas myshkut, përpara se të bënin një thirrje gjykimi.

Autorët e studimit shkruajtën: “Në përputhje me hipotezën tonë, BO e meshkujve beqarë u vlerësua si me erë më të fortë se BO e meshkujve partnerë.

“Ne zbuluam gjithashtu se fytyrat e meshkujve beqarë u vlerësuan si më mashkullore sesa fytyrat e meshkujve partnerë, por vetëm tek femrat partnere”.

Por – të dëgjoj duke qarë – çfarë do të thotë e gjithë kjo?

Epo, mund të ndodhë që era e trupit të ndihmon t’i çojë gratë drejt partnerëve më të përshtatshëm, megjithëse ato janë të prirura të theksojnë se BO e fortë nuk do t’ju ndihmojë të gjeni dashurinë, pasi nuk u vlerësua si më seksi apo më tërheqëse se ajo e atyre. në marrëdhënie.

Megjithatë, autorët thanë: “Nga një këndvështrim evolucionar, mund të jetë e dobishme për gratë që të jenë në gjendje të zbulojnë kimiosinjalet që nënkuptojnë çiftëzimin dhe në fund të shmangin takimin me meshkujt partnerë (veçanërisht me pasardhësit) për shkak të burimeve relativisht të reduktuara që mund të ofrojnë.”

Mund të ketë edhe një arsye tjetër për këtë – thjesht se meshkujt beqarë janë më pak higjienikë se ata në marrëdhënie.

“Dëshmitë për këtë pohim vijnë nga hulumtimi që tregon se meshkujt beqarë kanë rezultate më të dobëta të shëndetit fizik dhe mendor sesa meshkujt partnerë, gjë që mund të shfaqet si higjienë më e dobët dhe për rrjedhojë BO”, shkruan ata.

Është me të vërtetë një lloj situate pule dhe vezë, apo jo?

A nuhasin më shumë meshkujt beqarë sepse janë beqarë apo beqarë sepse nuhasin më shumë?

Hajde boffins, merrni plasaritje në atë një.

LEXO EDHE:

Back to top button