Hajdutët përdorin këtë truk të thjeshtë me monedha për të vjedhur veturat

Hajdutët përdorin këtë truk të thjeshtë me monedha për të vjedhur veturat

Një truk i thjeshtë i vjetër me një monedhë në dorezën e derës së pasagjerit, hajdutët dinë të thyejnë një veturë.

Është një truk që dihet prej kohësh dhe po bëhet gjithnjë e më i vështirë për veturat e reja, por gjithsesi ka mundësi që truku të funksionojë.

Përveç monedhës, që hajdutët të kenë sukses, duhet një moment mosvëmendjeje nga ana e personit që ka çelësat e veturës.

Hajdutët vendosin një monedhë në dorezën e derës së pasagjerit. Pasi largohet nga automjeti, shoferi mbyll derën nga distanca. Megjithatë, nëse monedhat ndërhyjnë në sistemin e mbylljes në distancë, nuk do të kyçet.

Shumica e shoferëve mbyllin dyert me telekomandë ndërsa largohen nga vetura, shpesh me shpinën e kthyer. Nëse dera nuk mbyllet, shoferi mund të jetë larguar mjaftueshëm për të mos e vënë re. Kjo e lë derën hapur për një hajdut.

Ky truk po bëhet gjithnjë e më pak i zakonshëm pasi veturat moderne bllokojnë bravën pavarësisht nëse dikush ka vendosur një monedhë në dorezën e derës.

Por padyshim që ia vlen të dihet, kështu që është më e lehtë të mbroheni. Pak më shumë kujdes kur largoheni nga automjeti sigurisht që nuk do të dëmtojë.

LEXO EDHE:

Back to top button