Historia e errët e ishullit të braktisur midis një parajse në Karaibe


Pa pishina luksoze, pa staf të ndonjë bari me kokteje të ndryshme dhe pa kurse golfi.

Klein Curacao, që shtrihet 15 milje në jug-lindje të postës holandeze të Curacao, është një ishull “mashtrues” në një parajsë Karaibe.

Ky ishull është i pabanuar me shumë varre anijesh dhe me një histori të errët. Në shekullin e 17-të u përdor nga kompania holandeze e Indisë Perëndimore për të karantinuar skllevërit që transportonte midis Afrikës dhe Curacao të cilët ishin sëmurë gjatë udhëtimit.

Për disa, ishulli i vogël, i cili mat vetëm gjysmë milje katrore, u bë vendi i tyre i fundit për pushim. Një pjesë e varreve janë ende të dukshme në anën jugore.

LEXO EDHE:

Back to top button