Holanda kërkon të reduktojë numrin e fluturimeve natën në aeroportin e Amsterdamit për shkak të zhurmës

Holanda kërkon të reduktojë numrin e fluturimeve natën në aeroportin e Amsterdamit për shkak të zhurmës

Qeveria holandeze dëshiron më pak fluturime natën në aeroportin Schiphol të Amsterdamit dhe një ndalim të fluturimeve më të zhurmshme të natës deri në vitin 2025 për të reduktuar zhurmën, tha ministri holandez i Infrastrukturës Mark Harbers në një letër drejtuar parlamentit.

Masa, e cila do të kufizojë trafikun në një nga qendrat më të ngarkuara të Evropës, vjen pasi një gjykatë lokale në mars urdhëroi qeverinë të bëjë më shumë për të reduktuar zhurmën, raportoi Reuters.

Harbers shtoi se numri i fluturimeve të natës do të reduktohet nga 32,000 në 27,000 në vitin 2025, se avionët më të zhurmshëm, si Boeing 747-400, do të ndalohen të fluturojnë midis orës 23:00 dhe 7:00 të mëngjesit dhe se aviacioni i sektorit i kërkohet të zëvendësojë disa prej avionëve të tij me avionë më pak të zhurmshëm.

Ai tha gjithashtu se qeveria po shqyrton një mbyllje të plotë ose të pjesshme të Schiphol për fluturimet e natës nga nëntori 2026, gjë që u mbështet nga menaxheri i përgjithshëm i aeroportit vitin e kaluar në mediat lokale.

Vitin e kaluar, qeveria holandeze u përpoq të kufizonte fluturimet e mbështetura nga Schiphol në rreth 450,000 në një përpjekje për të reduktuar zhurmën.

LEXO EDHE:

Back to top button