India pretendon të jetë ndër pesë prodhuesit më të mirë të çipave në botë

India pretendon të jetë ndër pesë prodhuesit më të mirë të çipave në botë

India dëshiron të jetë ndër pesë prodhuesit kryesorë të çipave në botë në pesë vitet e ardhshme, tha sot Ministri i Indisë i Elektronikës, Teknologjisë së Informacionit, Hekurudhave dhe Komunikimeve, Ashwini Vaishno.

Industria e çipave “është një treg shumë kompleks dhe zinxhirët globalë të vlerës dhe zinxhirët e furnizimit global janë jashtëzakonisht të komplikuar në kontekstin aktual,” tha Vaishno, sipas CNBC.

Ai shtoi se India e sheh veten si një “partner të besuar në zinxhirin e vlerës” për prodhuesit e pajisjeve elektronike të të gjitha llojeve.

Sipas kompanisë së kërkimit të tregut Trendfors për dhjetor 2023, Tajvani zotëron rreth 46 për qind të kapacitetit global të prodhimit të gjysmëpërçuesve, i ndjekur nga Kina 26 për qind, Koreja e Jugut 12 për qind, Shtetet e Bashkuara gjashtë për qind, Japonia dy për qind.

Tensionet midis SHBA dhe Kinës nuk po pakësohen dhe India po përfiton në një situatë ku gjithnjë e më shumë kompani duan të reduktojnë varësinë e tyre nga Pekini, përfundon CNBC.

LEXO EDHE:

Back to top button