“Jam gjallë!” Një britanike mbeti pa pension, fondi i kërkon të vërtetojë se nuk ka vdekur

Një mësueseje në pension në MB i është ndërprerë pensioni sepse ofruesi i saj i shërbimit refuzon të besojë se ajo nuk ka vdekur.

Eileen McGrath, 85 vjeç, mbeti pa të ardhura për Krishtlindje kur Teachers’ Pensions , agjencia që administron pensionet në emër të qeverisë britanike, e ngatërroi atë me një grua tjetër që kishte vdekur.

– Në nëntor mora dy letra nga “Pensionet e mësuesit” që më pyesnin me eufemizëm nëse kisha vdekur. Menjëherë telefonova për të sqaruar se isha shumë gjallë. Mirëpo, një javë më vonë, erdhën edhe dy letra të tjera me të njëjtën pyetje, kështu që e përsërita me shkrim se nuk kam vdekur ende – tha ajo, transmeton “The Guardian” .

Katër ditë para Krishtlindjeve, McGrath zbuloi se pensioni i saj nuk ishte paguar.

Pavarësisht thirrjeve të vazhdueshme në agjenci, është ndërprerë edhe pagesa e pensionit të gruas së ve që ajo merr prej tyre. Të dyja pagesat janë bërë përfundimisht më 2 janar, pasi ajo ka bërë denoncim.

McGrath tha se që nga viti 2020, asaj i është kërkuar vazhdimisht të provojë ekzistencën e saj dhe çdo herë është përballur me humbje të të ardhurave.

Gjatë pandemisë së koronavirusit, ajo qëndroi në shtëpinë e djalit të saj dhe humbi letrat që kontrollonin gjendjen e saj . Ajo zbuloi se kishte një problem vetëm kur pensioni i saj nuk ishte paguar.

Ajo ishte viktimë e procedurës së verifikimit e cila kontrollon rregullisht përfituesit e pensionit në regjistrin e vdekjeve për të parandaluar pagesat e mëtejshme.

– Pasi u ankova, më kthyen pensionin, por nuk kërkohej falje. Në zyrën e gjendjes civile shënohet emri i plotë dhe viti i lindjes së personave të vdekur. Është pothuajse e pamundur që të ketë mësues të tjerë pensionistë me emrin tim dhe datëlindjen që vdesin vit pas viti – tha ajo.

McGrath shtoi se letrat nuk e bëjnë të qartë se pensionistët duhet t’i kontaktojnë ata nëse rrethanat e tyre nuk kanë ndryshuar.

“Për fat të mirë, kam mjaftueshëm para në llogarinë time të kursimeve për të më parë nëpër këto incidente, por jam i sigurt se nuk është kështu për të gjithë. Përveç kësaj, është e pakëndshme dhe shqetësuese të thuash herë pas here se dikush mendon se ke vdekur – tha pensionisti.

LEXO EDHE:

Back to top button