Joe Biden emëron diplomatin William Burns, për postin e drejtorit të CIA-s

Presidenti i zgjedhur i Shteteve  BashkuaraJoe Biden njoftoi  hënën se do  emërojë diplomatin e karrierës William Burns për postin drejtorit  Agjencisë Qendrore  Zbulimit, CIA-s.

 një deklaratë  hënënekipi i tranzicionit i zotit Biden tha se zoti Burns është një veteran i Departamentit  Shtetit  ka shërbyer atje për 33 vjetsi për presidentë republikanë ashtu edhe demokratë.

Zoti Burns i ngjiti shkallët e karrierës përmes trupit diplomatik dhe shërbeu si ambasador  Jordani nën ishPresidentin Bill Clintodhe ambasador  Rusi nën ish-PresidentinGeorge W. Bush. Diplomati 64-vjeçar u emërua nënsekretar i shtetit  vitin 2011 nga Presidenti Barack Obama para se  dilte  pension  2014, për  drejtuar Fondacionin Carnegie për Paqe Ndërkombëtare.

 një deklaratëPresidenti i zgjedhur Biden tha se me përvojën e tij dypartiakezoti Burns do  sjellë një qasje dhe perspektivë “apolitike” për zbulimim do ta mbajë Amerikën  sigurt.

Populli amerikan do  jetë i sigurt me  si drejtori ynë i ardhshëm i CIA-s,” tha zotit Biden.

Ambasadori Burns ka marrë tre Çmime presidenciale për Shërbim  Shquar dhe nderimet   larta civile nga Pentagoni dhe komuniteti i zbulimit amerikan. Ai është diplomuar për histori  Universitetin LaSalle  Filadelfia dhe ka marrë një master dhe doktoraturë për marrëdhëniet ndërkombëtare nga Universiteti i Oksfordit.

LEXO EDHE:

Back to top button