Jordania bën thirrje për ndalimin e menjëhershëm të “katastrofës humanitare”

Jordania bën thirrje për ndalimin e menjëhershëm të “katastrofës humanitare”

Ministri i Jashtëm i Jordanisë, Ayman Safadi, ka bërë thirrje për ndalimin e menjëhershëm të asaj që ai e quajti katastorfë humanitare në Gaza, të shkaktuar nga Izraeli.

Ai kërkoi zbatimin e ligjit ndërkombëtar dhe të Kartës së Kombeve të Bashkuara në konfliktin Hamas-Izrael.

Safadi theksoi gjithashtu domosdoshmërinë e dërgimit të ndihmave humanitare urgjentisht dhe në mënyrë adekuate në Gaza.

Ai këto i tha pas një takimi me të dërguarin e OKB-së në Jordani, Sherri Ritsema-Anderson, raporton Al Jazeera.

LEXO EDHE:

Back to top button