Ka miliona, por ha nga kontenjerët: Ky është pasaniku më koprrac në botë!

Ka miliona, por ha nga kontenjerët: Ky është pasaniku më koprrac në botë!

Gjermani, i cili kohët e fundit ka mbushur 80 vjeç, vlen miliona, si në para ashtu edhe në pasuri të paluajtshme, megjithatë ai zgjodhi të jetojë me ushqimin nga kontejnerët. Edhe nëse blen diçka, për të cilën ka shumë nevojë, përsëri kujdeset të paguajë minimumin, kështu që ndonjëherë do të arkëtojë edhe pesë euro, edhe pse çdo muaj ka 3856 euro në llogarinë e tij. Më së shpeshti mund ta shihni Heinz B. me biçikletë, me rroba të konsumuara e të grisura, ndërsa “gërmonte” në një enë në kërkim të ushqimit. Sigurisht, ata që nuk e njohin do ta falnin menjëherë që ishte i pastrehë – por pamja mashtron.

Ndoshta ai ka vërtet vetëm 15 euro në llogarinë e tij, por vetëm sepse sapo tërhoqi 700,000 euro për të blerë një shtëpi të re – e dhjeta me radhë. 100 mijë eurot e mbetura i ka transferuar në kursime me afat për të fituar kamatë – shkruan gjermani Bild 80-vjeçari që ka më shumë se një milion euro pasuri di ta rrisë edhe më shumë. Siç thotë ai, ka kursyer gjithë jetën, ndaj nuk i duhen realisht para për të mbijetuar. 

Ai është i lumtur të jetojë me ushqimin që gjen në plehra dhe mbledh të gjitha llojet e gjërave që njerëzit e tjerë i hedhin.– Mund të blej pak vaj për skuqje ose diçka tjetër nëse mbaroj, por pjesën më të madhe të ushqimit e gjej në mbeturina. Njerëzit janë të llastuar dhe hedhin gjëra të mjaftueshme për të ushqyer të gjithë familjen. Për shembull, njerëzit blejnë një paketë salsiçesh, një e hanë dhe pjesën tjetër e hedhin në plehra – tha Heinz.

Inxhinieri elektrik në pension ka një pension mujor prej 3600 euro dhe një tjetër prej 156 eurosh që “qëndron” në llogarinë e tij. Por ai shpenzon vetëm pesë euro për ushqim, dhe paguan vetëm energjinë elektrike dhe faturat më elementare. Sa i përket telefonit, ai thotë se “nuk i shkon mendja vetëm të lërë mënjanë 10 euro në muaj.” Heinz nuk ka familje, ndaj nuk e di se kujt do t’ia lërë pronën pas vdekjes. Ai ka të afërm më të largët, por thotë se nuk mund të paguajnë taksën e trashëgimisë, ndaj po mendon t’u japë disa prona me qira qiramarrësve.

LEXO EDHE:

Back to top button