Ka një arsye përse patatet shiten në thasë

Ka një arsye përse patatet shiten në thasë

Ekspertët shpjeguan se si të ruani siç duhet patatet në mënyrë që të mos mbijnë dhe të zgjasin me muaj.

Patatet i duan të gjithë, mund të gatuhen në mënyra të ndryshme dhe, për dallim nga shumë prodhime, mund të ruhen me javë të tëra madje edhe me muaj

Derisa patatja është goxha e qëndrushme, ka mënyra të duhura, por edhe të gabuara të magazinimit të tyre.

Patatet e freskëta që ruhen në kushte ideale mund të zgjasin për disa muaj.

Nëse patatja magazinohet në temperaturë mbi 13 gradë Celsius, më shpejt do të dehidratohet, gjë që do t’i zvogëlohet afati i përdorimit, mirëpo edhe nën kushte të cilat mund të jenë ideale, do të qëndrojnë për disa javë.

Zgjidhni pataten e mirë

LEXO EDHE:

Back to top button