Kalendari historik

Kalendari historik i datës 31 korrik

Në këtë ditë:

Në vitin30 para Krishtit u zhvillua Beteja e Aleksandrisë: Mark Antoni arrin një fitore të vogël mbi Octavian, por shumica e ushtrisë së tij më pas dezerton, duke çuar në pushtimin e Oktavianit të Egjiptit.

Në vitin 1620 Vëllezërit Pilgrim nga Leiden – Holandë marin rrugën e tyre për në Amerikë.

Në vitin 1667 Traktati i Bredës i dha fund Luftës së Dytë Anglo-Holandeze dhe transferoi Holandën e Re (tani Nju Jorkun dhe Nju Xhersin) Anglisë.

Në vitin 1917 Lufta e Parë Botërore: Fillon Beteja e Passchendaele (Beteja e Tretë e Ypres), e cila vazhdon duke shkaktuar rreth 500,000 viktima.

Në vitin 1961 Izraeli mirëpret emigrantin e tij të një miliontë.

Në këtë ditë të vitit 1971, astronautët e Apollo 15 James B. Irwin dhe David Scott përdorën për herë të parë mjetin lunar Roving me bateri me katër rrota për të eksploruar gjerësisht sipërfaqen e Hënës.

Në vitin 1996 Autori amerikan George R.R. Martin botoi A Game of Thrones, pjesën e parë në serinë e tij fantastike jashtëzakonisht të popullarizuar A Song of Ice and Fire.

Në vitin 2006 Për shkak të problemeve shëndetësore, udhëheqësi kuban për një kohë të gjatë Fidel Castro ia dorëzoi pushtetin e përkohshëm vëllait të tij Raul; ky i fundit shërbeu si ushtrues detyre i presidentit të vendit deri sa mori zyrtarisht postin në vitin 2008.

 

LEXO EDHE:

Back to top button