Kalendari historik i datës 12 nëntor

Kalendari historik i datës 12 nëntor

Në këtë ditë:

Në vitinn 764 trupat tibetiane pushtojnë Chang’an-in për 15 ditë, kryeqytetin e dinastisë kineze Tang.

Në vitin 1927 Leon Trotsky përjashtohet nga Partia Komuniste Sovjetike, duke i hapur rrugën Jozef Stalinit për të konsoliduar pushtetin e plotë.

Në vitin 1942 u zhvillua  Beteja Detare e Luftës së Dytë Botërore e Guadalcanal fillon midis forcave aleate dhe japoneze në Ishujt Solomon.

Në vitin 1968 Gjykata e Lartë e SHBA: Epperson kundër Arkansas, gjykata e shpall ligjin antikushtetues të Arkansas që ndalon mësimdhënien e evolucionin në shkollat publike.

Në vitin 1970 Cikloni Bhola zbret në Pakistanin Lindor (Bangladesh) duke vrarë deri në 500,000, duke e bërë atë ciklonin tropikal më vdekjeprurës të regjistruar ndonjëherë.

Në vitin 1990 World Wide Web u propozua për herë të parë nga shkencëtarët kompjuterikë të CERN, Tim Berners-Lee dhe Robert Cailliau.

LEXO EDHE:

Back to top button