Kalendari historik i datës 16 shtator

Kalendari historik i datës 16 shtator

Në këtë ditë:

Në vitin 1620 -Mayflower niset nga Plymouth, Angli, me 102 pelegrinët dhe rreth 30 ekuipazh për në Botën e Re (Amerikën).

Në vitin 1795 – Britanikët pushtojnë Capetown, Afrika e Jugut, nga holandezët.

Në vitin 1810 – Meksika lëshon Grito de Dolores, duke bërë thirrje për fundin e sundimit spanjoll (Dita e Pavarësisë së Meksikës).

Në vitin 1848 – Skllavëria u shfuqizua në të gjitha territoret franceze.

Në vitin 1906 – Douglas Mawson, Edgeworth David dhe Alistair Mackay pretendojnë se kanë zbuluar Polin Magnetik të Jugut në Antarktidë.

Në vitin 1963 – Federata e Malajzisë e formuar nga Malaya, Singapori, Borneo Veriore Britanike (Sabah) dhe Sarawak.

Në vitin 1978 – Vdesin 25,000 persona nga tërmeti 7.7 ballë në Tabar, Iran.

Në vitin 1997 Apple Computer Inc emëron bashkëthemeluesin Steve Jobs CEO të përkohshëm.

LEXO EDHE:

Back to top button