Kalendari historik i datës 18 nëntor

Kalendari historik i datës 18 nëntor

Në këtë ditë:

Në vitin 1477, Libri i parë i shtypur në anglisht “Dictes & Sayengis of the Phylosophers” nga William Caxton në shtypin e tij në Londër.

Në vitin 1626, Bazilika e Shën Pjetrit shenjtërohet, duke zëvendësuar një bazilikë të mëparshme në të njëjtin vend dhe duke u bërë bazilika më e madhe e krishterë në botë.

Në vitin 1916 Gjenerali britanik Douglas Haig më në fund anulon Betejën e Parë të Somme në Luftën e Parë Botërore pasi më shumë se 1 milion ushtarë ishin vrarë ose plagosur.

Në vitin 1978, Në Jonestown, Guajana, 918 anëtarë të Tempullit të Popujve vriten ose kryejnë vetëvrasje nën udhëheqjen e udhëheqësit të kultit Jim Jones.

Në vitin 1993, Udhëheqësit bardhë dhe të zi në Afrikën e Jugut miratojnë kushtetutën e re demokratike

LEXO EDHE:

Back to top button