Kalendari historik i datës 19 nëntor

Kalendari historik i datës 19 nëntor

Në këtë ditë:

Në vitin 1530 Dokumenti Recess që rezulton nga Dieta e Augsburgut, i nënshkruar nga Charles V dhe princat katolikë.

Në vitin 1620 Mayflower arrin Cape Cod dhe eksploron bregdetin.

Në vitin 1805 Ekspedita e Lewis dhe Clark, e udhëhequr nga Meriwether Lewis dhe William Clark, arrin në Oqeanin Paqësor, të parët amerikanë evropianë që kaluan perëndimin.

Në vitin 1863 Presidenti i SHBA Abraham Lincoln mban fjalimin e tij në Gettysburg në fillim; “Katër pikë dhe shtatë vjet më parë…”

Në vitin 1942 Operacioni Urani: Ofensiva sovjetike fillon gjatë Betejës së Stalingradit, 1 milion ushtarë sovjetikë rrethojnë Ushtrinë e Gjashtë Gjermane.

Në vitin 1969 Charles Conrad dhe Alan Bean i Apollo 12 bëhen njerëzit e tretë dhe të katërt në Hënë.

Në vitin 1985 Presidenti amerikan Ronald Reagan dhe lideri sovjetik Mikhail Gorbachev takohen për herë të parë.

LEXO EDHE:

Back to top button