Kalendari historik i datës 2 dhjetor

Kalendari historik i datës 2 dhjetor

Në këtë ditë:

Në vitin 1586 Sir Thomas Herriot prezanton patate në Angli nga Kolumbia.

Në vitin 1854 Eureka Stockade: Në atë që shumë pretendojnë se është lindja e demokracisë australiane, më shumë se 20 minierë ari në Ballarat, Victoria, vriten nga trupat shtetërore në një kryengritje për licencat e minierave.

Në vitin 1967 Transplanti i parë i zemrës njerëzore i kryer në Afrikën e Jugut nga Dr. Christiaan Barnard mbi Louis Washkansky.

Në vitin 1984 Fatkeqësia e Bhopalit: Uzina e pesticideve Union Carbide rrjedh 45 ton metil izocianat dhe komponime të tjera toksike në Bhopal, Indi, vret 2,259 (shifra zyrtare) – vlerësime të tjera deri në 16,000 (përfshirë vdekjet e mëvonshme) dhe mbi gjysmë milioni të plagosur.

Në vitin 1989 Presidenti Sovjetik Mikhail Gorbachev dhe Presidenti i SHBA George H. W. Bush, shpallin Luftën e Ftohtë të përfunduar.

LEXO EDHE:

Back to top button