Kalendari historik i datës 24 gusht

Kalendari historik i datës 24 gusht

Në këtë ditë:

Në vitin 1180 – Vdiq Manuel I Komneni, perandori i fundit i Komnenëve. Perandoria Bizantine rrëshqet në rënie përfundimtare.

Në vitin 1493 – Christopher Columbus nis ekspeditën e tij të dytë në Botën e Re, duke lundruar me një flotë prej 17 anijesh.

Në vitin 1789 – Akti Federal i Gjyqësorit të SHBA miraton, duke krijuar një Gjykatë Supreme prej gjashtë personash.

Në vitin 1869 – E Premtja e Zezë; Wall St krijohet panik pas përpjekjes së Gould dhe Fisk për të marrë arin.

Në vitin 1877 – Beteja e Shiroyama, fitorja vendimtare e Ushtrisë Perandorake Japoneze mbi Rebelimin Satsuma.

Në vitin 1950 – Operacioni Magic Carpet përfundon pasi kishte transportuar 45,000 hebrenj jemenianë në Izrael.

Në vitin 1991 – grupi amerikan i rrokut alternativ Nirvana publikoi albumin e tyre përparimtar Nevermind, i cili ndihmoi që “grunge” të bëhej një fenomen ndërkombëtar dhe i dha zë Gjeneratës X.

Në vitin 1994 – Lidhja Kombëtare për Demokraci formohet nga Aung San Suu Kyi dhe të tjerë të ndryshëm për të ndihmuar në luftën kundër diktaturës në Myanmar./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button