Kalendari historik i datës 6 gusht

Kalendari historik i datës 6 gusht

Në këtë ditë:

Në vitin 1661 – Nënshkruhet Traktati i Hagës ku Republika Hollandeze i shet Holandën e Re (Brazilin) për 63 ton ar Portugalisë.

Në vitin 1890 – Në burgun Auburn në Nju Jork, vrasësi William Kemmler bëhet personi i parë që ekzekutohet me karrige elektrike.

Në vitin 1945 – Bomba atomike u hodh në qytetin japonez të Hiroshimës nga aeroplani amerikan B-29 “Enola Gay”.

Në vitin 1965 – Presidenti amerikan Lyndon B. Johnson nënshkruan Aktin e të Drejtave të Votimit që ndalon diskriminimin e votimit kundër pakicave.

Në vitin 1991 – Tim Berners-Lee lëshon skedarë që përshkruajnë idenë e tij për World Wide Web. WWW debuton si një shërbim i disponueshëm publikisht në internet.

Në vitin 2012-  Automjeti robotik i NASA-s Curiosity (i quajtur edhe Laboratori i Shkencës së Marsit) u ul në Mars dhe shpejt filloi të transmetojë imazhe të sipërfaqes së planetit.

LEXO EDHE:

Back to top button