Kaloritë që nuk ngjiten: Pesë ushqime që mund të hani gjatë natës

Kaloritë që nuk ngjiten: Pesë ushqime që mund të hani gjatë natës

Uria në mbrëmje është një problem i zakonshëm për të gjithë ata që kujdesen për figurën e tyre. Shumë besojnë se ngrënia vonë natën mund të dëmtojë figurën ose shëndetin tuaj, por jo të gjitha ushqimet krijohen të barabarta. Ka ushqime që mund t’i hani në mënyrë të sigurtë para gjumit pa kompromentuar qëllimet tuaja për të mbajtur një peshë të shëndetshme.

Ne ju sjellim një listë me pesë ushqime që mund të hani gjatë natës që nuk do t’ju rëndojnë tretjen ose nuk do t’ju shtojnë kalori.

Peshku

Peshku është një zgjedhje e shkëlqyer për një vakt mbrëmjeje, veçanërisht nëse përgatitet në mënyrë të shëndetshme, si pjekja në furrë ose në avull. Është i pasur me proteina të cilat do t’ju ndihmojnë të qëndroni të ngopur pa u ndjerë e rëndë në stomak. Rekomandohet që një porcion të mos kalojë 100 gram.

Gjeli i detit dhe pula

Ashtu si peshku, pula apo gjeli i detit janë burime të shkëlqyera proteinash dhe nuk janë të vështira për t’u tretur. Pulë e zier ose e pjekur para gjumit do t’ju japë një ndjenjë të ngopjes pa kalori të tepërta. Pjesa duhet të jetë e ngjashme me peshkun – rreth 100 gram.

Qumështi

Qumështi është një tjetër mundësi e shkëlqyer për një vakt të vonë. Jo vetëm që e plotëson urinë, por gjithashtu ju ndihmon të flini më mirë. Kjo është për shkak të pranisë së triptofanit, një aminoacid që stimulon prodhimin e serotoninës, një hormon që rregullon gjumin. Qumështi gjithashtu përmban kalcium, i cili ndihmon në relaksimin e muskujve dhe sistemit nervor.

Tofu

Tofu është një produkt i lehtë por ushqyes i pasur me proteina bimore. Përdoret shpesh në ushqimet dietike sepse ndihmon në shtypjen e urisë dhe në të njëjtën kohë nuk e ngarkon trupin me yndyrna të rënda apo sheqerna. Mund ta përdorni si një darkë të lehtë ose si shtesë në sallatë.

Djathë i freskët

Djathi i freskët është një nga produktet dietike më të njohura. Nëse e konsumoni në mbrëmje, do t’ju ndihmojë të ndiheni të ngopur, e njëkohësisht nuk do të konsumoni kalori të tepërta. Është më mirë ta hani pa sheqer të shtuar ose aditivë yndyrë.

Nëse dëshironi të pasuroni shijen, mos ngurroni të shtoni manaferrat.

LEXO EDHE:

Back to top button