Keni provuar petulla në supë? Është një pjatë që italianët e hanë gjatë pushimeve

Keni provuar petulla në supë? Është një pjatë që italianët e hanë gjatë pushimeve

Është GJITHMONË interesante për ne të hasim disa receta dhe pjata të reja që nuk kemi pasur rastin t’i provojmë më parë dhe së fundmi kemi gjetur një nga këto në Instagramin e një shefi kuzhine. Marco është një italian që jeton në Nju Jork dhe në rrjetet e tij sociale shpesh ndan receta interesante italiane, duke përfshirë edhe këtë për një pjatë që hahet shpesh gjatë pushimeve në rajonin e tij.

“Kjo supë është një nga gatimet më tradicionale dhe autentike nga rajoni im, Abruzzo. Çdo vit, kryesisht gjatë pushimeve, por edhe gjatë dimrit, tezja ime bënte qindra petulla. Ne hanim disa me Nutella dhe ajo kursente. disa për supë.” , ka shkruar ai nën videon në të cilën ka treguar se si bëhet – skrippelë në brodo.

Pancakes në magazinë

Scrippelle në brodo fjalë për fjalë do të thotë “petullat në stok”, domethënë petullat në supë, dhe megjithëse në fillim petullat dhe supa nuk shkojnë mirë së bashku, në fakt ka kuptim nëse petullat janë të kripura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco (@chefmarco_nyc)

Pancakes për këtë pjatë, konkretisht, pas pjekjes, mbushen me djathë Parmigiano Reggiano të grirë dhe rrotullohen, më pas shërbehen në një pjatë të thellë dhe sipër me lëng të ngrohtë perimesh (ose ndoshta lëng pule, nëse ju pëlqen).

Nëse keni nevojë për një recetë për petullat më të buta – mund t’i bëni sipas recetës suaj, vetëm sigurohuni që përzierja të jetë e lëngshme (jo shumë e trashë) dhe që petullat të jenë sa më të holla dhe ndjehuni të lirë. për të hequr sheqerin nga receta origjinale. Në fund, mbulojini me lëng perimesh të bëra vetë…

LEXO EDHE:

Back to top button