Këtë mjet të kuzhinës nuk duhet ta vendosni asnjëherë në enëlarëse

Këtë mjet të kuzhinës nuk duhet ta vendosni asnjëherë në enëlarëse

Enëlarëset janë një nga aparatet elektrike më të përdoruar në shtëpitë tona.

Ato janë shumë të mira për larjen e enëve, por është një mjet i kuzhinës që nuk duhet të vendoset kurrë në të.

Bëhet fjalë për thikën, por cila është arsyeja që nuk duhet t’i vendosni ato kurrë në enëlarëse?

Temperaturat e larta të kombinuara me lagështinë mund të dëmtojnë dorëzën dhe tehun e thikës, veçanërisht nëse është prej çeliku të karbonit, pasi ndryshket më lehtë.

Thikat preken edhe nga kërcitjet gjatë larjes, ku lëshohen avionë uji që mund të lëvizin një thikë që nuk është ngjitur mirë dhe si pasojë mund të godasë një enë tjetër.

Përveç kësaj, detergjenti me kalimin e kohës zbardh thikat dhe tehet bëhen më pak të mprehta.

LEXO EDHE:

Back to top button