Këto janë përfitimet shëndetësore që vijnë nga konsumimi i kosit

Këto janë përfitimet shëndetësore që vijnë nga konsumimi i kosit

Përfitimet nga konsumi i kosit janë të jashtëzakonshme.

Përveç kalciumit dhe proteinave, një porcion kosi përmban edhe të ashtuquajturat baktere “të mira” që mbështesin funksionin e mirë të zorrëve dhe imunitetit, përmirësojnë tretjen dhe mbrojnë kundër depresionit.

Ja katër arsyet për të ngrënë kos…

1. Sipas disa studimeve, konsumimi i rregullt i kosit dhe produkteve të qumështit me pak yndyrë na mbron nga rreziku i zhvillimit të diabetit të tipit 2.

2. Një studim i vjetër me mbi 120,000 njerëz që nuk ishin obezë ose kishin sëmundje kronike, tregoi se konsumimi i rregullt i kosit i mbronte ata nga shtimi i peshës, ndoshta për shkak të ndryshimeve në mikrobiomën e zorrëve.

3. Studime të tjera kanë treguar se ngrënia e kosit për katër javë i sjell dobi trurit.

4. Probiotikët e kosit reduktojnë rrezikun e sulmit në zemër dhe goditjes në tru tek njerëzit që hanë vetëm dy racione në javë.

LEXO EDHE:

Back to top button