Kina ndërton qendrën masive të karantinës Covid-19

Kina po ndërton një qendër masive karantine Covid-19 në periferi të qytetit Shijiazhuang, raporton AFP, për të frenuar shpërthimet në rritje të Covid-19. Objekti, i cili do të jetë gati brenda disa ditësh, do të jetë mjaft i madh për të zhvendosur fshatra të tërë nëse ka ndonjë ringjallje të lokalizuar të virusit.

Kina e ka vendosur virusin kryesisht nën kontroll, por ende përjeton një shpërthim të vogël, të lokalizuar. Pamjet jashtë Shijiazhuang, të kujtojnë përpjekjet e Pekinit në fillim të vitit të kaluar për të ndërtuar spitale të improvizuara fushore në Wuhan, qyteti qendror ku rastet e Covid-19 u shfaqën për herë të parë, brenda disa ditësh nga shfaqja e virusit.

Ndërtesat e karantinës në Shijiazhuang janë të pajisura me banjo, wifi dhe ajër të kondicionuar dhe do të vendosin kontakte të ngushta të pacientëve të konfirmuar me virus. Transmetuesi shtetëror CCTV tregoi punëtorë me jelekë dhe kapele të forta duke mbledhur struktura si kabina, ndërsa flamujt që mbanin emrat e ekipeve të ndërtimit dhe njësive të Partisë Komuniste valëviteshin nga ndërtesat e përfunduara.

Objekti pritet të ketë dhoma të mjaftueshme për të mbajtur më shumë se 4000 njerëz sapo të përfundojë, tha CCTV të martën./A2CNN

LEXO EDHE:

Back to top button