Kjo është e vetmja recetë e sallatës franceze që do t’ju duhet ndonjëherë
Kjo është e vetmja recetë e sallatës franceze që do t'ju duhet ndonjëherë

Sallata franceze është një pjesë e pashmangshme e tryezës së festave, dhe shpesh përgatitet si për Krishtlindje ashtu edhe për Pashkë. Edhe pse shumë njerëz i rregullojnë përbërësit sipas shijeve të familjes së tyre, receta origjinale është unike dhe e njohur për të gjithë, dhe ne ju sjellim recetën për sallatën më të shijshme franceze që do t’i kënaqë të gjithë në tryezë.
Kjo sallatë bie në sy për të gjithë, por edhe pse nuk është rekomandimi i parë i nutricionistëve, nuk mund të dëmtojë nëse hahet një ose dy herë në vit. Pas pushimeve do të keni kohë të mendoni për kilogramët, por deri atëherë, lexoni me kujdes se si të përgatisni sallatën më të shijshme franceze që do t’ju lëvdojë nga familja.
Përbërësit janë të njohur për të gjithë, por gjatë përgatitjes duhet t’i kushtoni vëmendje disa trukeve që do të ndihmojnë që sallata të mos jetë e lagur dhe t’i japë një shije më të pasur.
Përbërësit:
– 450 g përzierje bizele dhe karrota të ngrira
– 300 g patate
– 200 g kastravec turshi
– kripë
Përbërësit për mbushjen:
– 360 g majonezë (4 pako)
– ¼ mollë Granny Smith
– 2 lugë salcë kosi
– 1 lugë çaji mustardë
– piper i zi
– kripë
Përgatitja:
1. Vendoseni përzierjen e perimeve të ngrira në ujë të vluar me kripë dhe gatuajeni për rreth 10 – 15 minuta derisa bizelet dhe karotat të jenë gatuar. Në të njëjtën kohë, vendosni patatet e paqëruara në një tenxhere tjetër me ujë të ftohtë me kripë dhe ziejini derisa të jenë mjaft të buta. Është e rëndësishme që patatet të zihen të plota në lëkurat e tyre që të mos copëtohen.
2. Kulloni dhe ftohni bizelet dhe karotat dhe pasi të jenë ftohur i qëroni patatet dhe i prisni në copa të barabarta. Më pas copëtoni një mollë të thartë, e cila do t’i japë freski sallatës dhe e shtoni në tasin me perimet e grira.
3. Përziejmë majonezën me mustardën, salcën e thartë, kripën dhe piperin dhe ia shtojmë masës së perimeve.
4. Shtoni kastravecat dhe përzieni butësisht gjithçka.
Shërbimi:
Ftoheni sallatën dhe shërbejeni si pjatë anësore me pjatat kryesore.
Këshillë:
Nëse dëshironi, mund të përzieni edhe një lugë majdanoz të grirë.