Kopshti Zologjik ku njerëzit i fusin në kafaz, ndërsa kafshët ecin të lirë PAMJE/FOTO

Një vend i shenjtë luani ka krijuar një mënyrë për t’u afruar dhe personalisht me macet e mëdha – duke i vendosur vizitorët në një kafaz. Vendi i shenjtë i luanëve GG në Harrismith, Afrika e Jugut, i lejon vizitorët të qëndrojnë brenda një kafazi fotografie për të parë luanët mahnitës afrikanë në një mënyrë të sigurt dhe humane. Fotografja dhe drejtoresha e kompanisë jofitimprurëse, Suzanne Scott, 53 vjeç, ndau këto foto mahnitëse që tregojnë entuziastët me fat të kafshëve që takohen me këta luanë të bukur.

Kubi kontrollohet rregullisht nga një inxhinier për t’u siguruar që mund të mbajë peshën në mënyrë të sigurt nëse një luan kërcehet sipër tij

Ai u ofron luanëve pasurim në formën e stimulimit mendor dhe fizik – gjë që është e mirë për çdo kafshë në robëri. “Si një vend i shenjtë jofitimprurës që mbështetet vetëm në donacione, tarifat e kubit na ofrojnë një të ardhur të vogël që na ndihmon drejtpërdrejt të ushqejmë dhe mbrojmë luanët në kujdesin tonë. “Ne presim që të mbërrijnë edhe 17 të tjerë më vonë këtë vit, të cilat aktualisht jemi në proces të shpëtimit nga një kopsht zoologjik i mbyllur në Lindjen e Mesme.

 

LEXO EDHE:

Back to top button