Kryeministri britanik e distancon sekretaren që kritikoi emigrantët shqiptarë

Kryeministri britanik e distancon sekretaren që kritikoi emigrantët shqiptarë

Rishi Sunak ka “mënjanuar” Suella Braverman dhe po e “përjashton” atë nga vendimet e rëndësishme, pohuan sot laburistët.

Yvette Cooper pretendoi se kryeministri britanik po e largon atë nga çështjet për emigracionin. Kjo deklaratë vjen pasi Braverman u kritikua ashpërpër trajtimin e krizës së emigrantëve.

Braverman u riemërua sekretare e Brendshme vetëm 6 ditë pasi u detyrua të jepte dorëheqjen për thyerjen e kodit ministror. Ndërkaq, nga ana tjetër, përfaqësues të Braverman kanë thënë se këto janë sulme të pabaza dhe të dëshpëruara. Cooper, në një intervistë që dha për Times Radio u shpreh:

“Ideja që [Sunak] ka emëruar sekretare të Brendshme Braverman 6 ditë pasi ajo u shkarkua për gabime sigurie – ai e riemëroi dhe tani e la mënjanë atë. Padyshim që po e përjashton atë nga vendimet. Pra, kjo në vetvete është kaotike. Nëse Suella Braverman thotë një gjë, Robert Jenrick [ministri i imigracionit] thotë një tjetër, Rishi Sunak thotë krejtësisht diçka tjetër.

Ne kemi pasur tetë ministra të imigracionit dhe gjashtë sekretarë të brendshëm vetëm në shtatë vitet e fundit. Kjo është ajo që kanë bërë konservatorët në mënyrën se si e kanë trajtuar këtë. Thjesht marrim retorikë prej tyre. Ne nuk kemi plane konkrete.”

LEXO EDHE:

Back to top button